Een heerlijk boek!

loveboeken loveboeken
24 mrt 2026

Vogelvriend

“Ik moet de lucht in! Daar zou ik ook zijn als ik machtig grote vleugels had.”

Synopsis:
In het bos leven arenden, een van de machtigste en mooiste vogels die Ted kent. En hij kent er een heleboel! Zijn grote droom is om alle soorten zelf te zien en te horen. Ook die grote geweldige arend. Had hij maar een vriendje om samen mee op avontuur te gaan, want alleen is het best spannend. Maar ja, hij is wel héél benieuwd...

Aangetrokken door de prachtige cover die me intrigeerde was mijn nieuwsgierigheid voor dit boek gewekt. De titel vogelvriend riep ook nog eens allerlei associaties op wat mijn nieuwsgierigheid nog meer vergrootte.

Maar het blijft niet bij de cover op elke pagina vind je een mooie illustratie terug waar je telkens weer nieuwe dingen in ontdekt. Ze zijn een genot voor het oog en zullen ervoor zorgen dat je dit boek telkens weer opnieuw bekijkt.

Ook het verhaal raakt je. Ted die op zoekt gaat naar een vriend om samen mee vogels te kijken, een vogelvriend, sluit je meteen in je hart. Maar zijn zoektocht naar een vogelvriend is nog niet zo gemakkelijk en toen zelfs iemand tegen hem zei wat ben je een vreemde vogel (mooie vondst qua taalgebruik), had ik echt met Ted te doen en zou hem graag een knuffel gegeven hebben. Gelukkig geeft Ted niet op en zoekt hij alleen verder en vindt wat hij zoekt en nog wat meer.

Kortom een prachtig boek door de illustraties met ook nog een mooi verhaal wat bij mij binnen is gekomen, want als ik als lezer zo ga meeleven dat ik de hoofdpersoon zelfs wil knuffelen heb je het als schrijver goed gedaan!

Meer recensies van loveboeken