Prachtig gewoonweg prachtig

loveboeken 26 november 2025
Een kerstdans voor de koning

“Moet ik dan de hele avond staan? Vroeg ze de volgende dag verdrietig. Ik wil zo graag dansen.”

Synopsis:
Morgen is het Kerstmis!, beveelt de koning. Maar sire, het is pas oktober...
Toch wil de koning een kerstfeest. Met een bijzondere boom. En als er een danseres bij het paleis komt op zoek naar werk, wordt zij door de norse koning als boom aangewezen. Eindeloos staat ze op een been en probeert ze een kerstboom na te bootsen. Tot ze er helemaal genoeg van heeft...

Een kerstdans voor de koning is een niet alledaags kerstverhaal. Een verhaal wat ook aan oudere kinderen voorgelezen en gezien mag laten worden. Want halen deze kinderen de diepere laag uit dit verhaal?
Maar ook met jongere kinderen is dit verhaal zeer zeker te lezen. En daarbij zou ik vooral willen zeggen geniet ook van de prachtige illustraties van Linde Faas die het verhaal helemaal afmaken.

Dit is gewoonweg een prachtig boek dat in de donkere dagen tot kerst hier nog vaak gelezen zal worden. Of gewoonweg opgepakt zal worden om naar de prachtige illustraties te kijken waar je steeds weer iets nieuws in ontdekt wat het verhaal nog meer kracht geeft.

Een mooi boek om dierbaren cadeau te geven in deze tijd tot kerst.

Meer recensies van loveboeken

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.