Genieten voor kleine en grote voetballiefhebbers

loveboeken 29 november 2025
Fantastisch voetbal: 5 minuten voetbalverhalen.
“Aha, hij had een idee... een idee zo ongelooflijk dat alleen een ultieme voetbalmegafan het had kunnen bedenken. Hij zou een hijskraan huren, het bakje zo hoog mogelijk ophijsen... en dan vanuit daar de wedstrijd bekijken!”

Synopsis:
Vijf minuten... en Goal!
Of je nu op de bank zit, in bed ligt of onderweg bent naar de training – met deze supersnelle voetbalverhalen zit je midden in de actie!
Je leest over: Mbappe die als kind al razendsnel was, Messi die de bal nooit kwijtraakte, Alexia Putellas die als meisje haar jongenselftal verbaasde, Frenkie de Jong die voor maar één euro vertrok naar Ajax, en nog veel meer!
Elk verhaal duurt maar vijf minuten: perfect voor tussendoor, voor het slapengaan of om even helemaal op te gaan in het voetbal. Van legendarische goals tot doorzettingsvermogen en teamgeest: deze verhalen laten je dromen, lachen en juichen.
Dit is een boek over voetbal, de titel zegt het al maar dit is wel een boek over voetbal dat ook niet voetballiefhebbers zullen waarderen.
Er staan verschillende verhalen in die ieders interesse zullen oproepen zoals het verhaal over het laatste land op aard zonder een nationaal voetbalteam. Het indrukwekkende verhaal van Muamba die een hartstilstand krijgt op het veld maar door een toeschouwer succesvol gereanimeerd werd.
En dit wordt afgewisseld met verhalen over de grote helden zoals Mbappe, Messi en Frenkie de Jong.

De korte verhalen die niet veel tijd in beslag nemen om te lezen zorgen er ook voor dat kinderen die niet graag lezen toch elke dag iets kunnen lezen. Ik weet zeker dat veel kinderen die gek zijn van voetbal maar niet van lezen dit boek toch zullen oppakken en vol interesse zullen lezen.

Kortom een heerlijk voorleesboek voor de jongere voetballers onder ons en een heerlijk zelfleesboek voor de iets oudere voetballers

Meer recensies van loveboeken

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.