Als je van sprookjes houdt zeker lezen
Hans en Grietje
“Beter een snelle dood tussen de kaken van een dier, dan langzaam verhongeren omdat je eigen kaken niet meer te doen hebben, zei ze, terwijl ze nota bene zelf een halve ham en een groot braadstuk had verstopt.”
Synopsis:
Het griezelige sprookje over twee dappere kinderen die verdwalen in een enorm en duister woud, waarin achter iedere boom een nieuw gevaar schuilgaat.
Een hervertelling van literaire grootmeesters Stephen King en Maurice Sendak.
Laat je meevoeren in misschien wel de meest gewaagde hervertelling van dit sprookje van de gebroeders Grimm tot nu toe. Maar pas op! Keer op tijd weer om of loop het risico nooit meer je weg naar buiten te vinden.
Dit boek met zijn magisch donkere illustraties en de vertelling door de ogen van Stephen King geven je een geheel andere kijk op het sprookje van Hans en Grietje. Je waant je tijdens het lezen echt niet in de Efteling.
En heel eerlijk ik weet ook nog steeds niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Van de ene kant vind ik het een subliem boek om te gebruiken in de groepen 7 en 8 om over sprookjes te vertellen. Aan de andere kant denk ik geef mij maar de oude vertrouwde vertelling.
Maar 1 ding weet ik wel zeker: als je van sprookjes houdt moet je deze gelezen hebben en je eigen mening vormen
Synopsis:
Een hervertelling van literaire grootmeesters Stephen King en Maurice Sendak.