Mooi verhaal over rouwverwerking

loveboeken 08 augustus 2025
Kleine Tractor verliest een vriend

“Dood? Vraagt kleine Tractor. Wat wil dat zeggen? Dat wil zeggen dat we haar stem nooit meer zullen horen, zegt Jules. En dat we haar nooit meer zullen zien vliegen, zucht Laura. En dat we haar nooit meer zullen horen lachen, voegt Leo eraan toe.”

Synopsis:
Op een ochtend vindt kleine Tractor de gans Katrien in het gras bij de rivier. Ze leeft niet meer. Samen met zijn vrienden geeft kleine Tractor zijn vriendin een laatste rustplaats. De volgende zondag komen ze samen om herinneringen aan Katrien op te halen. Het wordt een verdrietige maar tegelijk heel mooie dag.

We willen er niet aan denken, niet bij stilstaan maar soms komt het overlijden van een dierbare dichtbij. Helaas ook voor jonge kinderen, of het nu om een huisdier of om een familielid gaat, het is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokkenen.
Daarom is het fijn dat er ook voor jonge kinderen prentenboeken bestaan over dit onderwerp.

En in kleine Tractor verliest een vriend wordt er stil gestaan bij het verdriet van kleine Tractor om het verlies van zijn vriendin. En dat je verdrietig mag zijn.
Maar er wordt ook aangegeven dat het goed is om samen herinneringen op te halen, daardoor weten kleine Tractor en zijn vrienden dat hun vriendin voor altijd in hun hart is.

Meer recensies van loveboeken