Ontdekking van het jaar!
Wat een geweldig boek is deze 'Een bepaalde dag in het leven van iedereen' van gouwgenoot Stijn Vranken. In deze roman ontpopt hij zich tot een geweldige verteller, die met humor en vakkennis een verbluffend lekker lezende roman neerzet. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie voor het huzarenstukje dat de Voyager realiseert (wie zag niet de mooie televisiereeks over de planeten, die deze ruimtereiziger in beeld gebracht heeft), beschrijft hij een dag uit het leven van minder bekende en bekende mensen. Hij focust daarbij op het wereldnieuws van die dag. En als je op internet zoekt, vind je deze feiten ook effectief terug op die datum. Daarrond weeft hij fictie, in een wervelwind van toevalligheden en gebeurtenissen. In een verfrissende vertelstijl. Dus amusement, maar ook een opfrissing van de gebeurtenissen van die dag in 1990. Als ik je één boek kan aanraden voor je vakantiekoffer, vergeet er dan zeker niet deze roman van Stijn Vranken in te steken. Relativerend, filosofisch, grappig en het leest als een sneltrein. Wat mij betreft dé ontdekking van het jaar!