Gewoon goed geschreven
Toegegeven, ik heb getwijfeld of ik deze 'Stemmen in het duister' van Nicci French zou lezen. Het laatste boek dat ik van dit schrijversduo las, was immers een serieuze tegenvaller 'De gunst' (1 schamele ster). Nochtans ben ik een liefhebber van het eerste uur. 'Het geheugenspel', 'Bezeten van mij', Het veilige huis', ik las ze ademloos nog in de late jaren 90. Maar op een bepaald moment ben ik blijkbaar toch afgehaakt, tot ik dus 'De gunst' las en teleurgesteld was. Nu was het weer een vintage roman van deze bekende schrijvers. Goed geschreven, er flink de vaart ingehouden en goed voor een paar uur leespret. Meer moet dat soms toch niet zijn. Een leuke roman met een alternatieve rechercheur in de hoofdrol. Blijkbaar heeft ze al eerder een misdaad opgelost, nl in het boek 'Heeft iemand Charlotte Salter gezien?' en is er inmiddels weer een roman verschenen waarin Maud O'Connor een hoofdrol speelt : 'Tyler Green komt nooit meer vrij'. Het schrijvende echtpaar zit niet stil en dat is maar goed ook voor verstokte lezers als ik!