Pageturner met (te) veel onwaarschijnlijkheden

Luc  Steensels Luc Steensels
28 apr 2023

Koen Paes is een ontdekking. Ik heb nog nooit van de man gehoord. Blijkbaar is hij ingenieur, afkomstig uit Noord-Limburg en thans wonende in Leuven, die graag boeken schrijft als amusement. Dit maak ik op uit de recensies, die beweren dat er heel wat biografische elementen in het verhaal zitten. En schrijven kan hij dus wel. Soms is het taalgebruik wat gezwollen en hoogdravend en dat haalt er een beetje de vaart uit, maar toch is dit boek een echte pageturner. Natuurlijk maakt de verhaallijn zich schuldig aan onwaarschijnlijkheden en vergezochte plotwendingen. Enfin, dat zullen we er dan maar bijnemen, want het blijft een euvel waar de meeste thrillers zich schuldig aan maken. Wat mij wel stoort, is onderstaande fout op de achterflap (of all places!) : 'Een kluwen waarin Stans vader, waneer (sic) die na een...' Dat hij uit Noord-Limburg komt, kan ook afegeleid worden uit volgende misser op pagina 142 : 'Kerberos (de hond van een van de hoofdpersonages) lekte eventjes aan mijn voeten...' Ik veronderstel dat hij 'likte' bedoelde, of zou de hond toch zijn poot hebben opgetild?

Meer recensies van Luc Steensels