Introspectieve autobiografie

Luc  Steensels Luc Steensels
4 mrt 2023

Maaike Neuville is een gevierde actrice in Vlaanderen. Ze werd op slag populair door haar rol in de onovertroffen Vlaamse serie 'Van vlees en bloed'. Daarin is ze verkoopster in de slagerij en wordt ze ook het liefje van de zoon des huizes. Ze toonde daarbij haar fraaie rondingen, die ze ook in het boek beschrijft. Net als talrijke andere acteurs en mediafiguren, waagt Maaike zich aan een boek : 'Zij'. Daarin beschrijft ze haar eigen leven, haar ontwikkeling als actrice, en vooral ook haar belevenissen op sexueel vlak. Later komt ze erachter dat ze eigenlijk bi-sexueel is en daarin ook wel meer geluk ervaart in een relatie met een vrouw dan met de mannen die vaak misbruik maken van hun machtspositie. Het acteerwerk is vaak exhibitionistisch. Nu, dat is dit boek ook. Maaike toont ons haar diepste zieleroerselen. Ook de verwijzing naar de monoloog van de Griekse mythologische figuur Iphigenja past in haar zelfbeeld. Ze kan absoluut wel schrijven, maar ik prefereer toch haar acteerwerk boven haar literaire oeuvre (van voorlopig 1 boek).

Meer recensies van Luc Steensels