Advertentie
    Maartje VIP Club

De titel van deze recensie is een quote uit het boek. En een quote die, voor mij, het boek heel goed samenvat.
Coral was een heel ander boek dan ik had verwacht, maar wel een prachtig verhaal dat me recht in mijn hart raakte. Dit verhaal brak mijn hart en naaide het weer aan elkaar. Het is een verhaal over depressie, automutilatie, wanhoop, onbegrip en zelfmoord, maar ook over familie, vrienden, hulpverlening en de kracht van liefde en dat allemaal geschreven op een sprookjesachtige manier en los opgehangen aan één van mijn favoriete sprookjes: De kleine zeemeermin.

Het boek begint met een waarschuwing dat het verhaal negatieve gevoelens kan oproepen. Dit is waarschijnlijk voor veel mensen fijn, want het boek handelt over heftige onderwerpen en schuwt de donkere kanten van het leven niet. Dus houd hier rekening mee als je het boek oppakt, het is geen gezellige Kleine zeemeermin hervertelling.

Het verhaal start met Coral, een zeemeerminnenprinses die, net als haar oudste zus, een menselijke ziekte opgelopen lijkt te hebben, namelijk: het voelen van emoties. Dit wordt in het zeemeerminnenrijk als iets heel ernstigs gezien en Coral is hier heel bang voor. Daarna leren we Brooke kennen. Een mensenmeisje dat in een psychiatrische instelling wordt behandeld voor depressie en angsten. En dan is er ook nog Merrick, een rijke jongen die zijn vader de schuld geeft van de zelfmoordpoging van zijn zusje. Deze drie verhalen komen uiteindelijk op een heel mooie manier samen en geven een uitgebreid en goed ingevoeld beeld van problemen met de mentale gezondheid voor zowel de persoon die problemen heeft met zijn/haar mentale gezondheid, als voor de mensen die eromheen staan.

“No one would ever tell a cancer patient to 'just get over it.' Why people think they can tell those with a mental illness as much is baffling.”

Ik hoop dat dit boek vertaald zal worden, zodat het een grotere groep lezers kan bereiken. Het is een steun voor mensen die kampen met hun mentale gezondheid, maar ook voor de mensen in hun omgeving en zal ook zeker voor meer begrip bij andere mensen zorgen.

Reacties op: 'You are not nothing, and neither am I'

16
Coral - Sara Ella
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker