Ontsnappen naar de Achterhoek
Lis Lucassen (pseudoniem) is vooral bekend van haar New Adult romances, dit keer heeft ze een echte feelgood geschreven.
Dorothee's leven staat op zijn kop. Eerst vertrekt haar vriend naar het buitenland, dan verliest ze haar baan en vervolgens hoort ze dat ze een boerderij in de Achterhoek geërfd heeft van haar opa die ze al jaren niet meer heeft gezien. Alles is wel onder één voorwaarde: ze moet minstens dertig dagen onafgebroken op de boerderij doorbrengen zonder iets uit de boerderij te verwijderen. Dat 'iets' blijkt een persoon te zijn. Dorothee moet de komende dertig dagen samenleven met Wes.
De manier waarop Dorothee (Doortje) erachter komt dat Wes bij de deal hoort is hilarisch en zet de toon voor een luchtig, grappig boek dat met vaart geschreven is en dat toch ook zwaardere onderwerpen, zoals verlies, spijt, jaloezie, aanboort.
De chaotische en onzekere Doortje is gewend aan het snelle Amsterdam en moet echt wennen aan de rust van de Achterhoek. Deze rust doet haar wel goed en uiteindelijk helpt het haar om zich zekerder en sterker te voelen en meer zichzelf te kunnen zijn. Ze is een mooi uitgewerkt personage met een heleboel herkenbare (eigen)aardigheden. Ook Wes is een heel fijn personage, zowel innerlijk als uiterlijk. Hij brengt een intens verleden met zich mee, maar laat zien dat je ondanks alles altijd open kunt staan voor nieuwe dingen en dat heftige gebeurtenissen je niet hoeven te verbitteren. Door het verhaal heen leer je hen beide steeds beter kennen en krijg je echt een band met ze.
Maar Wes en Doortje zijn niet de enige personages in het boek. Je hebt ook nog de lieve wijze opa Boaz, de gezellige vriendin Hettie en de niet zo lieve Amelia. Deze en nog een paar andere karakters maken dat het boek sprankelt van de interessante personen, verhaallijnen en misverstanden.
Misverstand in de middle of nowhere is het eerste deel in een serie. Ik kan niet wachten om meer te lezen.