Feelgood met een diepere laag

Maartjeleest 25 mei 2025
“Laat ik dat misverstand meteen uit de wereld helpen. Arrogante spierbundels zijn inderdaad een versie van een bodyguard: een bodyguard voor mensen die willen dat de hele wereld weet dat ze een bodyguard hebben”

Hanna Brooks is persoonsbeveiliger. Zij en haar team hebben al veel mensen over de hele wereld beveiligd. Hanna is een kleine en tengere vrouw, van wie je niet verwacht dat ze haar mannetje goed kan staan.

Na het overlijden van haar moeder en een pijnlijke relatiebreuk, waardoor Hannah nog meer gaat twijfelen aan haarzelf, wil Hannah het liefst wegvluchten uit Houston. Haar nieuwe opdracht is echter dichter bij huis dan ze had gehoopt. Ze wordt ingehuurd om de beroemde acteur Jack Stapleton te beveiligen tegen een stalker.
Jack is in Houston vanwege ziekte van zijn moeder en zal haar regelmatig bezoeken. De situatie wordt complexer als Jacks ouders willen dat hij bij hen in zijn ouderlijk huis komt wonen op de ranch. Jack wil niet dat zijn familie iets komt te weten over zijn stalker, Hannah moet met hem mee, en doen alsof ze zijn vriendin is.

De ouders van Jack nemen haar op in het gezin, ondertussen gaat haar werk door. Zo moet Jack ongezien in het ziekenhuis komen voor een bezoek aan zijn moeder, maar dat blijkt nog niet eenvoudig. De stalker blijkt volhardend te zijn.

Jack draagt een geheim met zich mee, wat een diepere laag geeft aan het verhaal, Hannah wil hem helpen, maar onbewust, helpt Jack haar ook met de trauma’s uit haar verleden.

Gelukkig is Jack acteur en goed in “doen alsof”, maar doordat de twee continue samen zijn wordt het lastig om privé en werk gescheiden te houden.

Ik wist niet meer wat echt of nep was, maar op dit moment deed dat er ook niet toe”

‘Bodyguard’ is niet zomaar een feelgood roman. Het is een knap geschreven verhaal waarin de personages echt tot leven komen. Dit wordt versterkt doordat beide hoofdpersonen te maken hebben met moeilijke dingen uit het verleden. De luchtige schrijfstijl van Katherine Center maken het echter niet zwaar.
De familie van Jack en het leven op de ranch zijn heel beeldend geschreven.
Het boek staat vol mooie quotes zoals:

“Je kunt mensen niet dwingen om van je te houden. Maar je kunt de liefde waarnaar je verlangt wel aan de wereld geven. Je kunt zelf liefde zijn. Dat is de enige manier om je weer goed te gaan voelen. Want door andere mensen liefde te geven, geef je de liefde ook aan jezelf.

Bodyguard is een boek vol humor, liefde, spanning en ook verdriet. Een boek, wat ik moeilijk kon wegleggen en me nieuwsgierig maakt naar meer van deze auteur.

Ik wil Hebban en KokBoekencentrum hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Meer recensies van Maartjeleest