Een doldwaas avontuur vol humor
"Wanneer hij wakker wordt, ligt hij op de werkbank in Faisels werkplaats. Zijn hoofd zit in een ijzeren klem en zijn handen zijn vastgebonden met oranje touw".
Max heeft zomervakantie en al zijn vrienden zijn weg. Zelfs zijn oma is weg. Zij is geheim agent en ze is samen met geheim agent Faisel op ZGM (zeer geheime missie). Max zou de moestuin van agent Faisel water geven maar is dat helemaal vergeten! Hij gaat snel naar het tuinhuisje en dan.....
Hij wordt vastgebonden door Gember, de bewakingsrobot die Faisel gemaakt heeft. Gember moet de minister-president gaan bewaken, maar dat kan pas als ze geen foutjes meer heeft.
Het hoofd beveiliging van het MGZ (ministerie van geheime zaken), dokter Bibber vindt het allemaal te lang duren en besluit Gember te laten ontvoeren.
Max belt agent Faisel en krijgt de opdracht om Gember terug te halen.
Max vertrekt naar Den Haag met Polly, de zelfrijdende en pratende auto van oma. Hij neemt de MGZ pas van Faisel mee en daarmee kan hij logeren in een heel sjiek hotel. Max wil eigenlijk liever in het hotel blijven, maar hij is een geheim agent op missie!
Hij ontmoet ambassadekind Jazz-Lynn, een dapper meisje die de weg weet op het Binnenhof en dan, ziet hij ineens de rode oogjes van Gember achter een raam in het torentje!
'Hoe komen we nu in die toren?' vraagt Max. 'Pas de problème', zegt Jazz-Lynn. 'Een paddenprobleem?'
Dan begint een doldwaas avontuur. Van een vastgebonden minister-president, een boze dokter Bibber die de kinderen gevangen wil nemen, een ondergrondse gang, oma die plotseling opduikt in het hotel, een toespraak in de ridderzaal en een robot op een terras.
Gaat het de kinderen lukken om Gember weer naar de werkplaats van Faisel te krijgen?
Max is soms wel bang, zal hij ooit een echte geheime agent kunnen worden?
Geheim agent (oma) Max is het vierde deel in de "Geheim agent" serie van Manon Sikkel.
Een avontuur vol humor en spanning, maar ook een verhaal over vriendschap en zelfvertrouwen. Het verhaal is beeldend geschreven en de illustraties van Katrien Holland versterken dat nog meer.
Een boek dat leest als een trein en ik denk dat veel kinderen hiervan zullen genieten!
Manon Sikkel heeft vele boeken op haar naam staan en ook diverse prijzen gewonnen.
Ik wil Uitgeverij Luiting-Sijthoff hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar en de Buddyread!
Max belt agent Faisel en krijgt de opdracht om Gember terug te halen.
Max is soms wel bang, zal hij ooit een echte geheime agent kunnen worden?