Een avontuur vol licht
"Plots bleef Hanna staan. Tussen de bomen glinsterde een klein lichtje, alsof er een sterretje verdwaald was in de winter"
Op een winterse dag waarin de wereld wit is van de sneeuw gaan Hanna en Lorri samen naar het bos. Opeens zien ze allemaal kleine glinsterende lichtjes in de sneeuw.
Samen volgen ze het spoor van lichtjes totdat ze ineens een lantaarn zien staan met een klein vlammetje, midden in het bos. Ineens wordt het vlammetje groter en het licht feller en feller. Ze belanden in een magisch winters avontuur waarbij ze op zoek gaan naar het verloren kerstlicht.
Hanna en Lorri zijn terug! Dit keer in een winters verhaal vol licht en warmte. Net als in het vorige deel is het een prettig lezend verhaal met mooie illustraties die tot de verbeelding spreken. Het verhaal heeft een fijne winterse sfeer. Licht speelt een belangrijke rol. Hanna en Lorri gaan op zoek naar het verloren kerstlicht, een licht dat symbool staat voor meer dan alleen verlichting. Het gaat over het lichtje vanbinnen, in je hart en hoe je dit bij iemand kan ontsteken, bijvoorbeeld door een lief gebaar.
Achterin het boek vertelt de auteur hier nog iets over en net als in het vorige deel is er een pagina met vragen, zodat je met kinderen kan doorpraten over het boek. Dit vind ik erg leuk omdat iedereen andere dingen uit een verhaal haalt. Tenslotte is er nog een pagina met als titel "jouw kerstwens", met een leuke opdracht waarbij kinderen creatief aan de slag kunnen met een kerstwens om zo iemand blij te maken.
Het boek bestaat uit 10 korte hoofdstukken van precies een pagina, met daarnaast een mooie illustratie. Dit maakt het heel geschikt om dagelijks een verhaaltje (voor) te lezen. Het verhaal heeft iets magisch (door de lampjes en elfjes), heel passend in deze tijd van het jaar. Wat ik persoonlijk een minpuntje vind is het monster dat in het boek voorkomt. Het is geen onaardig monster maar hij ziet er wel 'eng' uit, dit kan kinderen mogelijk afschrikken. Ik heb dit ook doorgegeven aan de auteur evenals een klein tikfoutje dat verder niet storend is bij het lezen.
Ik wil Deborah Faster (De verhalenwolk) hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar en ik kijk uit naar nieuwe avonturen van Hanna en Lorri.