Spannend en gruwelijk
De zaak die het duo bij de bijzondere moordzaken deze keer moet behandelen is die van een moordenaar die zin heeft in een spelletje. De moordenaar belt iemand op en laat deze persoon twee ogenschijnlijk gemakkelijke vragen beantwoorden. Als de vraag juist beantwoord wordt zal hij zijn slachtoffer in leven laten. Uiteraard is de moordenaar goed voorbereid en kiest hij zijn vragen zorgvuldig uit. Als de politie uiteindelijk ter plaatse komt, zijn de slachtoffers op gruwelijke wijze vermoord en blijft de andere persoon met een trauma achter.
Opnieuw een stevige zaak voor Hunter en Garcia dus! Maar niet alleen zij zitten achter de moordenaar aan, ook de man van het tweede slachtoffer heeft zijn connecties en probeert de dader te vinden om deze dan eigenhandig te vermoorden.
De gruwelijkheden, dit keer gaat het over verminkte gezichten en hersenen, zijn weer volop aanwezig met een moordenaar die kort na elkaar toeslaat.
Als je denkt dat je alles al gelezen hebt wat martelmethodes betreft, dan heb je nog niet alle boeken van Chris Carter gelezen.
Chris Carter heeft een vlotte schrijfstijl, de rechercheurs komen tot leven en je leert ze doorheen de verschillende verhalen steeds beter kennen. Het verhaal heeft een strakke spanningsopbouw en de aandacht van de lezer blijft steeds behouden door elk hoofdstuk op die manier te beëindigen dat je gewoon steeds verder wil lezen. En tegelijk is het jammer als het boek snel uit is.
Nu kunnen we alweer vooruitkijken naar Het meesterwerk dat in december in het Nederlands verschijnt!