Nieuwe serie van Karin Slaughter
Ik ben absoluut geen kenner van de boeken van Karin Slaughter en heb er nog maar een drietal gelezen. Maar nu er een eerste deel van een nieuwe serie verschijnt, leek het mij ideaal om hierin te beginnen!
Het verhaal speelt zich af in een Amerikaans stadje waar iedereen elkaar kent. Madison en Cheyenne, twee tienermeisjes verdwijnen na een vuurwerkshow. Emmy Clifton is agent en tevens de beste vriendin van de moeder van Madison. Ze voelt zich enorm schuldig omdat ze denkt dat Madison haar in vertrouwen wou nemen maar ze dit afgeketst heeft net voor haar verdwijning. Daarom ligt de zaak haar ook nauw aan het hart en gaat ze voluit voor de zaak.
Het tweede deel speelt zich 12 jaar later af. Er wordt weer een meisje vermist. Er zijn gelijkenissen met de vorige verdwijningen. Alle personages zijn intussen ouder. Emmy gaat samen met haar zoon en haar zus op zoek naar wat er gebeurd is. Tegelijk krijgt ze ook een enorme tegenslag te verwerken als haar vader vermoord wordt.
De schrijfstijl van Karin Slaughter is vlot en aangenaam om te lezen. Het is wel heel gedetailleerd en je krijgt wel echt een enorme hoeveelheid informatie en personages te verwerken en veel uitgebreide dialogen in redelijk lange hoofdstukken. Soms mocht het misschien wel een beetje minder. Maar het draagt wel bij tot de diepgang van het verhaal. Tot het eind van deel een was er een goed tempo in het boek, het was spannend, verrassend en ondertussen leer je de personages goed kennen.
Maar het tweede deel begon eigenlijk heel wat taaier dan het eerste deel. Bovenop alles gebeurden start er in feite een nieuw onderzoek. Weliswaar met veel elementen en verdachten uit het vorige deel. Ik moest toch wel hier en daar doorbijten. Er kwamen nieuwe personages voorbij terwijl reeds bekende personages 12 jaar ouder was geworden en dus van alles had meegemaakt. Dit beterde wel toen er meer actie in het verhaal kwam en er meer gefocust werd op het politie-onderzoek. Er komen oude elementen boven die voor nieuwe inzichten zorgen en het einde is verrassend. Het plot zit zeker goed in elkaar!
Dit verhaal is een whodunnit met verrassende plotwendingen en heeft ook veel oog voor de karakterontwikkeling van de personages. Als je houdt van heel gedetailleerde beschrijvingen en lange hoofdstukken niet erg vindt in een politieserie, dan is dit wellicht iets voor jou.