Realisitische feelgood
Dit is het eerste boek in de serie Het pact. Het tweede deel is intussen ook al verschenen!
Puck reist als reisjournaliste de wereld rond maar wordt daar niet naar behoren voor betaald. De verhoging van de huur komt daardoor ook hard aan. Als ze de kans krijgt om een reportage te maken, blijkt dat ze ervoor naar Bloemendaal moet. Haar geboortedorp. Een oude vriendin Myra, uit Bloemendaal gaat trouwen en organiseert een vrijgezellenfeest. Zo komt het hele groepje vrienden van haar middelbare school weer samen. Ooit maakten ze zelfs een pact. Dit lezen we via de verhaallijn in het verleden. Via een ander perspectief lezen we over Neil. Neil is ook een deel van het vriendengroepje van Puck. Ze vinden elkaar leuk maar het duurt lang voor ze dit durven toe te geven. Langzaam groeien ze naar elkaar toe. Maar als Puck in de gaten krijgt dat Myra geheimen verbergt en ze niet zeker is dat Neil echt hetzelfde voor haar voelt, is ze helemaal klaar met het pact.
Het duurde eerlijk gezegd wel even eer het verhaal me pakte. Dat lag zeker niet aan de schrijfstijl want die is vlot en realistisch geschreven met wat humor. Ik miste wel een beetje het feelgoodgehalte in het begin. Dit werd later wel helemaal goed gemaakt. Maar het wordt geen “kleffe” bedoening en uiteindelijk vond ik dat wel de kracht van het verhaal. Integendeel, want naast het romantische gedeelte, komen er ook andere thema’s aan bod en is de oude vriendschap ook een belangrijk onderdeel. Het einde is alvast een prikkel om snel aan het volgende deel te beginnen.
Een fijne e-only feelgood die erg realistisch geschreven is.
Een fijne e-only feelgood die erg realistisch geschreven is.