Ideale vakantiethriller

Marieke Leest 28 juni 2025
Op een avond, vlak voor hun huwelijk stapt Nicci met een glaasje teveel op in de auto. Ook Ethan heeft teveel gedronken. Plots klinkt er een klap en blijkt dat ze iemand aangereden hebben. Ze plegen vluchtmisdrijf al wil Nicci zich liever aangeven bij de politie. Ethan praat op haar in, dat hun levens voorbij zijn als blijkt dat ze dronken iemand hebben aangereden. Ondanks dat Nicci gebukt gaat onder het geheim blijft ze zwijgen maar als een vriend van haar verdwenen blijkt, vreest ze het ergste aangezien de onbekende persoon die ze aangereden hebben nog steeds niet hebben geïdentificeerd. Nicci begint iedereen te wantrouwen en steeds komen er meer twijfels naar boven, over het ongeluk, over Ethan, over haar beste vrienden,…

Het duurt best lang voor er echt actie is in het boek. De spanning is de eerste helft vrij laag en je hebt geen idee waar het verhaal naartoe zal gaan. Pas vanaf de tweede helft van het boek bouwt de spanning meer op. Vrij vroeg in het verhaal lijkt het plot al bekend te zijn. Er zijn weliswaar nog een paar kleine plotwendingen maar toch was het vrij voorspelbaar en ik bleef ergens nog een beetje op mijn honger zitten.

Het is een vlotlezende thriller maar jammer dat het niet wat meer verrassend is. Dat kan natuurlijk zijn omdat ik de laatste tijd veel psychologische thrillers heb gelezen. Als iemand er voor het eerst eentje leest, zal die vermoedelijk wel verrast zijn want het plot zit verder goed in elkaar en elk personage is van belang.

Nicci en Ethan worden vrij goed beschreven, maar de nevenpersonages blijven vrij vlak. Ik was blij dat Nicci niet heel naïef is, wat vaak voorkomt in dergelijke verhalen. Ze laat weliswaar een beetje over zich heen lopen maar ze heeft snel in de mot dat ze niet iedereen zomaar moet vertrouwen! Dus ik kon deze Nicci zeker wel waarderen.

Het was zeker een leuke thriller voor tussendoor. Eentje dat ideaal is om mee te pakken op vakantie want het plot zit vrij eenvoudig in elkaar. Ondanks het vrij voorspelbare plot zou ik in de toekomst nog boeken oppakken van deze auteur, omdat het leuk is om te lezen en ik toch altijd benieuwd ben hoe het gaat eindigen.

Meer recensies van Marieke Leest