Spannend en als stanalone te lezen
Liese is terug aan het werk na een schietpartij maar ze mag voorlopig alleen halftijds bureauwerk doen. Dat zint haar hoegenaamd niet en ondanks de vele migraine-aanvallen wil ze gewoon weer de baan op. Dit zeer tegen de zin van haar verloofde Mathias.
Intussen wordt er een student-priester dood teruggevonden met een verwijzing naar Judas. Daarnaast gelooft Liese dat er een vrouw in gevaar is omdat ze haar “Red mij” hoorde zeggen als ze vertrok samen met een man uit het restaurant van Mathias. Meer dan genoeg redenen om onderzoek te doen naar de vrouw vindt Liese maar voor een officieel onderzoek is er te weinig bewijsmateriaal. Er vallen meerdere slachtoffers en hoewel er veel verwijzingen zijn dat ze allemaal met elkaar te maken hebben, wordt de link niet gevonden.
De schrijfstijl van Toni Coppers is vlot en past heel goed bij deze Vlaamse misdaadboeken. Een interessante thriller met een verhaallijn die zich afspeelt in de Christelijke geloofsgemeenschap. Het biechtgeheim wordt in the picture gezet. In hoeverre is het biechtgeheim verantwoord als iemand iets vreselijks komt bekennen?
Verwacht geen bloederige taferelen of gruwelijke scenes in de boeken van Toni Coppers maar dit maakt het boek niet minder spannend. Integendeel.
Alweer een geslaagde Liese Meerhout-thriller!
Het fijne aan deze serie is dat alle boeken ook als standalone te lezen zijn dus je kan er gerust gewoon eentje uitpikken en je krijgt voldoende informatie om helemaal mee te zijn in het verhaal.
Alweer een geslaagde Liese Meerhout-thriller!