Spannende en beklemmende thriller

Marieke Leest 21 juli 2025
Sylvia is op weg naar een sollicitatiegesprek als ze toevallig aan de praat geraakt met Adam. Als hij hoort dat ze gaat solliciteren biedt hij haar een baan aan, als gezelschap van zijn vrouw die verlamd is. Hij woont in Montauk, ver weg weg en ze twijfelt om de baan aan te nemen maar ze wordt goed betaald en krijgt kost en inwoon.

De vrouw van Adam, Victoria, blijkt naast niet te kunnen lopen ook bijna niet te spreken, slecht te eten en kan slechts één arm bewegen. Terwijl Sylvia haar verzorgt ontdekt ze het dagboek van Victoria van voor haar ongeluk. Ze gaat er in lezen en leest over de mooie tijd toen Victoria en Adam elkaar leerden kennen. Alleen slaat de toon in het dagboek snel om en Adam blijkt niet de Mr. perfect te zijn die zij dacht dat hij was.

Sylvia is in tweestrijd en valt ook voor de charmes en goede looks van Adam. Deze man kan toch niet dezelfde zijn als diegene waar Victoria over schrijft?

Zoals steeds bij Freida McFadden is dit een ongelooflijk vlotlezend verhaal. Een boek waarbij de onderhuidse spanning steeds aanwezig is, dat je in één ruk wil uitlezen. De sfeer in het boek voelt ontzettende beklemmend aan. Een gigantisch huis, ver weg van alle andere inwoners, en je weet totaal niet wie je wel of niet kan vertrouwen.

Als fan van de boeken weet ik dat Freida McFadden de lezer steeds op het verkeerde been probeert te zetten dus ik wisselde steeds tussen mijn verdachten en wat er precies was gebeurd. Toen ik bijna bij het eind kwam dacht ik dat ik eindelijk juist had geraden wat er aan de hand was maar ook deze keer werd ik weer op het verkeerde been gezet!

Dit boek is echt één van mijn favoriete McFaddens tot nu toe! Een aanrader dus!

Meer recensies van Marieke Leest

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.