Heerlijke feelgood vol humor
Rozemarijn is single en gaat heel vaak uit met haar vrienden. Daarbij schuwt ze de drank en de drugs niet. Ze werkt in een winkel voor maatpakken. Haar beste vriendin Nikita gaat trouwen en daarvoor zal ze samen met de toekomstige schoonzus van Nikita, Mindel een vrijgezellenfeest organiseren. Alleen is het contact met Nikita te laatste tijd heel erg verwaterd, sinds ze samen is met “Dooie” Dirk. Nikita heeft zich helemaal gesetteld voor een “burgerlijk leven” maar Rozemarijn wil feesten tot in de vroege uurtjes. Mindel daarentegen blijkt een heel leuk mens te zijn, helemaal anders dan haar broer. Rozemarijn krijgt een heel leuk contact met haar maar blijft het moeilijk hebben met de afwijzingen van Nikita.
In de maatpakkenwinkel loopt er plots een heel knappe man binnen, Magnus genaamd. Rozemarijn probeert heel professioneel te blijven maar kan haar ogen moeilijk van hem afhouden. Ze zou heel graag met hem daten maar Magnus is alleen into een losse flirt. Telkens ze hem ziet krijgt ze wel kriebels in de buik. Maar Magnus toont ook interesse in Mindel.
De schrijfstijl van Lisette Jonkman is gewoon heerlijk! Het zit vol humor. De contacten tussen Rozemarijn en Mindel zijn gewoon heel leuk om te lezen.
Het hoofdpersonage is nog redelijk jong in haar denken en doen. Haar leven bestaat vooral uitfeesten, drank, drugs en in bed belanden met onbekende mannen. Zolang ze maar niet aan het volwassen leven of het saaie burgerlijke leven moet beginnen. Dat ze nog een openstaande studieschuld heeft die ze moet gaan aflossen, daarvoor steekt ze liever nog even haar kop in het zand. Maar Rozemarijn maakt wel een groei door doorheen het verhaal en uiteindelijk heb ik alle personages in mijn hart gesloten.
Ergens tussendoor las ik plots een scene die ik al eens eerder had gelezen. Dat bleek gewoon een leuk herkenbaar stukje te zijn uit een kortverhaal van Lisette Jonkman. Wat leuk dat die twee verhalen op die manier bij elkaar komen.
En wat dan liefde is was alweer een heel fijne leeservaring! Net zoals de andere boeken van deze auteur heb ik ook hier weer van genoten.