Een schitterend en spannend debuut
Het boek begint in de proloog direct al met een enorme cliffhanger.
‘Van de vijf van de inspecteurs die in de loop van de tijd bij de moord op Dolores Murgia betrokken zijn geweest, ben ik de enige die nog leeft.’
Direct na het proloog neem de schrijver je mee terug in de tijd. Een kleine jongen is in 1961 getuige van een moord.
Op Sardinië zijn veel onopgehelderde zaken. Om hieraan te werken wordt een speciale eenheid opgericht. Mara en Eva vormen samen de eenheid. Beide staan ze op een keerpunt van hun carrière. Er is hun heel wat aangelegen om succesvol te zijn. Ze worden ook gevraagd samen te werken met Moreno Barrali. Hij was hoofdinspecteur van de politie, is nu ongeneeslijk ziek. Er is alleen nog 1 zaak, die hij samen met Eva en Mara op wil lossen. Een zaak die hem al lange tijd achtervolgt.
Twee meisjes zijn vermoord in de nacht van Allerzielen. Beide met dezelfde kenmerken, voorovergebogen, handen vastgebonden en hun gezicht verborgen achter een houten dierenmasker. Zijn het rituele moorden, dat is waar Eva zich over moet buiten. De meisjes zijn nooit geïdentificeerd. Moreno heeft pas rust als de meisjes een naam hebben, de familie geïnformeerd is en de dader gevonden is.
Nu jaren later is het weer bijna Allerzielen. Dolores wordt vermist, is zij het volgende slachtoffer?
Gezamenlijk trekken ze op om naar overeenkomsten te vinden om zo dichter tot de dader te komen. Mara en Eva zijn heel erg aan elkaar gewaagd.
Als lezer wordt je meegenomen in deze zoektocht. Het voelt als of je er middenin zit.
De verhaallijn is opgebouwd rondom Moreno en de bergbevolking.
Er komen veel locaties aan bod in het boek, zo reis je mee over het eiland.
Voor de liefhebbers van de boeken van Eva Garcia Saenz de Urturi.
De verhaallijn is opgebouwd rondom Moreno en de bergbevolking.
Er komen veel locaties aan bod in het boek, zo reis je mee over het eiland.
Voor de liefhebbers van de boeken van Eva Garcia Saenz de Urturi.