Het boek leest lekker weg.

Marijo Bakker 17 juli 2025

Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 256
Verschijningsdatum : mei 2025
Serie : Een Zeelandthriller
Thema : Misdaad en mysterie: politieserie; Misdaad en mysterie: vrouwelijke detectives; Psychologische thriller; Vlissingen; Zeeland

Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van uitgeverij De Fontein in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.

Een Zeeland thriller 1. Roos Latuheru is de nieuwe politiechef in Zeeland. Wanneer een aantal hardloopsters wordt overmeesterd door een belager, heeft ze haar eerste grote zaak te pakken.

Samenvatting
Wanneer in de schemering aan de rand van Vlissingen een hardloopster wordt misbruikt, heeft de nieuwe teamchef van de politie, Roos Latuheru, haar eerste spraakmakende zaak te pakken. Als nog twee vrouwen zich melden die ternauwernood aan de belager op de fiets zijn ontsnapt, neemt de druk op Roos en haar team toe. Zeker als duidelijk wordt dat hij een opmerkelijk wapen gebruikt om zijn slachtoffers uit te schakelen. Kunnen ze hem tijdig traceren voordat er meer slachtoffers vallen?

De cover: cover is mooi maar niet echt sprekend.

Inhoud en opmaak.
Eenvoudige opmaak met duidelijk lettertype.

Mijn beleving van het verhaal.
De nieuwe teamchef van de politie Roos Latuheru krijgt een heftige zaak in handen. Als het dan ook nog blijkt dat ze door één van haar rechercheur haar niet echt waardeert omdat hij stiekem geaasd heeft op haar functie maakt het haar werk niet echt makkelijker. Maar deze zaak is zo ernstig dat het samen
werking vereist. Zeker als er meer meldingen komen van vrouwen die tijdens het hardlopen achtervolgd zijn. Het boek leest lekker weg maar ik mis toch de echte spanning. De zaken waar het hier om draait hadden misschien iets meer uitgewerkt kunnen worden. Ook blijven er wat vragen hangen. Het zijn bijzaken, maar toch. Ook is het een onderwerp dat al regelmatig gebruikt wordt. Misschien tijd voor iets nieuws. Ellen de Vriend kan beter. Ik kijk dus ook uit naar een volgend boek. Dit boek krijgt van mij 3 sterren.

Meer recensies van Marijo Bakker

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.