Een prachtig initiatief.

Aantal pagina's : 300
Verschijningsdatum : mei 2025
Serie : Eilandverhalen
Thema : Fictie: algemeen en literair

De schrijvers van deze bundel zijn Machteld Berkelmans, Marelle Boersma, Esther Brinckman, Petra Bontje, Karen Curé, Carolien Gravesteijn, Esther van der Ham, Diana Heeren, Elsje Margriet van der Heijden, Joke Heikens, Heleen van den Hoven, Laura van Hofwegen, Daniëlle Kollmer, Annelies Krijgsman, Marije de Lange, Guido Mortelmans, Aletta Smit, Bianca Witmer, Henriette van t Wout

Dit boek heb ik gekregen om te lezen voor de blogtour van uitgeverij Droomvallei in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.

Samenvatting
Tijdens een verblijf op Texel schreven achttien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de Waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek. Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan het Tesselhuus. Dit huis organiseert op Texel onvergetelijke gratis vakanties voor mensen met een spierziekte. De schrijfweek met als resultaat deze verhalenbundel is een initiatief van Marelle Boersma.

De cover:
De cover is echt heel mooi. Je blijft er naar kijken.
Inhoud en opmaak:
Heel mooi lettertype. Ook heel mooi papier.

Mijn beleving:
Voor en nadelen van een verhalen boek is dat je niet alle verhalen goed of niet zo goed vindt. Dat is bij dit boek niet anders. Ik ga dan ook niet er speciaal een verhaal uitlichten wat ik beter vind want iedereen heeft zijn best gedaan. Het leuke vind ik als er straatjes en of omgevingen genoemd worden. Als geboren Tesselaar ga je natuurlijk even opzoeken of het klopt. Ik heb niemand op een fout kunnen betrappen. Goed hoor mijn complimenten. Maar het belangrijkste is natuurlijk het goede doel van dit boek.
Terug naar Texel is een heerlijk boek om tussen door te lezen en krijgt van mij 5 sterren voor de verhalen, inzet van de auteurs en goede doel.

Meer recensies van Marijo Bakker

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.