Advertentie

De zesjarige Kya woont maar broers, zussen en ouders in een hut in een zeer moerassig gebied. Wanneer haar moeder er op een dag van door gaat, zonder om te kijken, voelt Kya instinctief dat dit haar wereld op zijn kop zal zetten. Ze blijft uiteindelijk alleen achter met haar vader nadat ook haar broers en zussen vertrekken uit het uitzichtloze bestaan. Kya leert zichzelf beredderen en als geen ander past zij zich aan aan de wetten van het moeras. Hoe klein ze ook nog maar is, haar overlevingsdrang is groot. De natuur om haar heen is haar bondgenoot en schuiloord. Met haar bootje doorkruist ze lagunes, kreken, de zee. Met Tate, een jongen uit het naburige dorp, sluit ze een bijzondere vriendschap, die uiteindelijk uitmondt in een allesverterende liefde. Hij leert haar zelfs lezen. Kya blijkt een heel pienter meisje. Zij verzamelt allerlei dingen die ze op haar tochten door de natuur tegenkomt.
De jaren verstrijken ; kleine meisjes en jongens worden volwassen. Tate gaat studeren in de stad en Kya blijft verslagen en alleen achter. Wanneer ze Chase ontmoet, gaat er een andere wereld voor haar open. Wanneer echter het dode lichaam van Chase wordt gevonden onder aan de vuurtoren, komt Kya snel als verdachte in het vizier. Heeft zij hier iets mee te maken of probeert iemand de misdaad in haar schoenen te schuiven?

Dit verhaal behandelt heel diverse thema's. Kya is een personage dat in elke lezer wel een of andere gevoelige snaar beroert. Ze kruipt onder je huid en blijft daar nog een hele tijd verborgen zitten. Dit verhaal had zeker nog wat verder uitgesponnen kunnen worden.

Reacties op: Het kloppend hart van de natuur

798
Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners