Over familie en de ingewikkeldheid daarvan
Dit boek verhaalt over de 4 zussen Blue. Opgegroeid in een klein appartement in New York bij een alcoholistische vader en een emotioneel onbereikbare moeder.
Daardoor hadden de zussen een hechte band. Avery, de oudste voelde zich verantwoordelijk voor haar zussen, de middelsten, Bonnie en Nicky, voelden zich daardoor veilig en de jongste, Lucky, is een echte benjamin.
Op volwassen leeftijd hebben de zussen allemaal hun eigen issues. Avery is een verslaving te boven gekomen, is advocate en leeft samen met haar vrouw Chiti in Engeland. Bonnie is een talentvolle bokser, Nicky is lerares en Lucky reist de wereld over als model.
Dan overlijdt Nicky. Dit zorgt ervoor dat alles op zijn kop komt te staan. En als hun moeder na een jaar het ouderlijk huis, waar Nicky woonde, wil verkopen barst de bom.
Alle onderhuidse shit komt bloot te liggen. Het disfunctioneren van de ouders, de botsende karakters van de zussen, de issues van de zussen. Schuldgevoel, egoisme, oordelen en rouw, dit alles leidt tot een gigantische climax van ellende.
Aan het einde is toch de cirkel weer rond.
Coco Mellors geeft alle zussen een eigen karakter en geeft woorden aan de ingewikkelde verhouding binnen een gezin. Waarom is het zo lastig om met elkaar om te gaan? Maar ook de kracht hiervan komt aan bod. Zussen die elkaar bijna naar het leven staan, maar het toch ook weer kunnen bijleggen. En kun je ooit ontsnappen aan je verleden?
Het boek heeft een karaktergestuurd plot en kent vele lagen, maar persoonlijk kreeg ik met geen van allen het gevoel van een band, daarvoor voelt het toch te afstandelijk.