Idee is interessant, uitwerking minder
Mathias Freire is een psychiater die er op een dag achterkomt dat zijn identiteit vals is. Maar wie is hij dan? Hij gaat op zoek naar zijn ware identiteit en via 4 andere identiteiten komt hij daar achter. Hij is een passagier zonder bagage. Intussen hangt zijn leven aan een zijden draadje want er zijn ongure types naar hem op zoek die hem graag een kopje kleiner maken.
De auteur is een genie want hij heeft verstand van allerhande uiteenlopende zaken. Van psychiatrie tot kunst tot fotografie en nog veel meer.
Het idee van een passagier zonder bagage is interessant maar de uitwerking had beter gekund. Het verhaal is zeker goed geschreven maar had ook zeker 1/3 korter gekund. Na de zoveelste identiteit en de zoveelste vechtpartij verloor het aan kracht en werd het te vergezocht. Er worden teveel zaken bijgehaald. Daarnaast is de tweede verhaallijn van rechercheur Chatelet ook zeer ongeloofwaardig en de politie agenten hebben weer eens allerlei issues. De mythologie in het verhaal is sterk en goed gevonden en krijgt aan het einde betekenis.
Een boek met plussen en minnen, voor mij 3 sterren.