Jammer
Van deze auteur las ik De zevende doodzonde, Dochter van Lucifer en Slaap zacht. Nu dus Verloren Zielen, waar Kristi Bentz weer de hoofdpersoon is.
Kristi heeft de omstandigheden rondom het klooster van Our Lady of Virtues maar net aan overleefd. Nu is ze hersteld en verlaat ze het huis van haar (stief)vader en diens nieuwe partner in New Orleans om te gaan studeren in Baton Rouge, aan het All Saints College. Als hoofdvak Engels, met bijvakken als Creatief schrijven, Criminologie en het nieuwste college Vampirisme.
Haar vader is er niet gerust op, want er zijn bij die faculteit 4 meisjes vermist die hetzelfde studieprogramma volgden.
Maar Kristi vindt er een kamer en vertelt naar Baton Rouge. Daar blijkt dat het vak Criminologie gedoceerd wordt door Jay McKnight, haar highschool sweetheart die ze bruusk in de steek heeft gelaten.
Op het All Saints College zijn duistere zaken gaande die te maken lijken te hebben met een vampiercultus. Kristi raakt hierdoor getriggerd en wil koste wat het kost de waarheid boven water krijgen. Maar dit is niet zonder gevaar.
Allemaal ingrediƫnten voor een spannend verhaal. De gebeurtenissen rondom de vampiercultus zijn dat ook zeker. Maar dit boek had 1/3e korter kunnen zijn. De auteur trekt allerlei registers open, laat veel personages ten tonele verschijnen en verzandt in een langdradig verhaal. Het duurt lang, erg lang voordat ze to the point komt. Daarbij is de romance tussen Kristi en Jay van Bouquet reeks kwaliteit.
Jammer, want het thema heeft zeker potentie.
Voor mij daarom 2,5 ster
Jammer, want het thema heeft zeker potentie.
Voor mij daarom 2,5 ster