Advertentie

Jan Ton heeft zijn naam als tarotkenner reeds bevestigd. Hij is levensloopcoach en geeft cursussen en consulten in tarot, astrologie, dromen en I Tjing. Eerder schreef hij: Beeld van Tarot en De Levende Tarot. Dit keer komt hij met een boek waarbij de lezer actiever met het spel aan de slag gaat: Actief met de Tarot.

De tarot vertoont veel overeenkomsten met een gewoon kaartspel. Het is volgens hetzelfde principe opgebouwd, met extra kaarten. De 56 kaarten van de Kleine Arcana worden ook opgedeeld in 4 groepen, te weten: staven, zwaarden , bokalen en pentagrammen (nummering Aas t/m 10 en koning, koningin, ridder en schildknaap). Daarnaast zijn er nog 22 Grote Arcana kaarten genummerd in Romeinse cijfers en met een naam. De hier gebruikte kaarten zijn van het Waite-Smith tarotdeck, voorheen bekend als: Rider-Waite. Prachtig symbolisch geïllustreerd door kunstenares Pamela Cole Smith. Investeer in zo’n mooi spel, je zult er geen spijt van krijgen.

Actief met de tarot is geen zogenaamd (kant-en-klaar) receptenboek geworden, maar een naslagwerk waar iedereen mee aan de slag kan gaan. Kennis van de tarotkaarten is niet noodzakelijk, door spelenderwijs met de kaarten te gaan werken word je in verbinding gebracht met innerlijke bronnen van wijsheid. De kaarten zijn in zwart-wit afgedrukt en in logische volgorde geplaatst. Eerst de Grote Arcana en daarna de Kleine Arcana. Legmethodes zijn in dit stadium nog niet belangrijk, jezelf het spel eigen maken is de intentie. Formuleer je vraag, trek een kaart, observeer, lees de tekst, beantwoord de vragen, luister naar je onbewuste en zie wat er gebeurt!

Jan Ton zet hier een ongeëvenaard werk neer, zeer toegankelijk en geschikt voor zowel de beginnende tarot geïnteresseerde als de gevorderde ‘legger’. Hiermee kun je in korte tijd een enorme diepgang bereiken. Bereid je voor op een fascinerende reis!

Reacties op: Snel de diepte in

3
Actief met de tarot - Jan Ton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken