mooi geschreven
Duik in het heden is het tweede deel in de Rode Draad trilogie. Het eerste deel heb ik ook mogen lezen in de leesclub van de boekenreizigers.
In het eerste deel Dans door het verleden leerde je Flora kennen. Zij kreeg door reincarnatiesessies nieuwe inzichten over haar verleden.
In ‘Duik in het heden ‘ lees je verder over Flora. Flora vraagt zich na haar scheiding af waarom ze alleen maar korte relaties kan hebben. Maar ook waarom het haar niet lukt om een man bij zich te houden. Elke keer komt ze tijdens een relatie er achter dat er wel iets mankeert aan de situatie.
Je kan de gedachten van Flora goed voelen door de beschrijvingen. Ik kon sommige dingen in mijn gedachten ervaren. Hierdoor kon ik beter met haar meeleven en het maakte dat ik nieuwsgierig werd naar de inzichten die Flora tijdens het lezen kreeg. Ook ging ik nadenken over mijn eigen leven.
De boodschap in de hele trilogie is dat je je trauma’s kan overwinnen als je naar de oorsprong zoekt.
Dit deel was een prettig leesbaar boek. Sommige momenten weet ik niet goed wat ik er zelf mee moet, sommige dingen zetten me aan om na te denken over mijn eigen leven.
Nu op naar het afsluitende deel van deze bijzondere rode draad trilogie.
Rina Stam is geboren in Overijssel. Ze werkte er voor de overheid en daarnaast schreef ze onder andere voor een krant en het personeelsblad. Ze had twee ondernemingen: het schrijven van herinnerings- en levensverhaalboeken en een bed en breakfast. Toen haar kinderen de deur uit gingen, verhuisde ze zelf naar Frankrijk. Daar schrijft ze tegenwoordig in alle rust haar boeken en blogs, onder andere over haar spirituele ervaringen. Haar eerste boek, 'Welke dag is het vandaag?' vertelt het verhaal van haar dementerende moeder.