Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

prachtig, indrukwekkend en motiverend

MarlousDemian 11 juni 2024
Vandaag mag ik de blogtour van Rollenspel geschreven door Rosemarijn Milo aftrappen.
Nadat ik eerder de trilogie 'Een vervlogen droom', 'Het hoge woord’ en 'Een jaar uit het leven van P.M.C.J.S.’ mocht lezen voor de eerdere blogtour, kreeg ik opnieuw de kans om ook het nieuwste boek Rollenspel te lezen.
Ik keek enorm naar uit toen het boek binnenkwam en had best wel hoge verwachtingen. En die verwachtingen werden hoe dan ook waargemaakt. Dit boek nam me mee op een reis van wisselende emoties. Ik heb zitten grinniken, voelde het verdriet waardoor ik medelijden voelde, maar ook verbazing. Emoties die voor mij heel belangrijk zijn om een verhaal te kunnen waarderen en geboeid te blijven tot het einde. Van het begin tot het einde heeft het me dan ook meegenomen tot ik het boek uit had.
Je krijgt in dit levensverhaal een beeld van Rosemarijn Milo en haar familie. Ze groeide op bij strenge, beschaafde ouders en heeft vijf broers. Het is geen makkelijke tijd geweest, dat lees je al lezende weg tussen de regels door. Maar ook de invloed van haar eigen rol die ze aannam.
Ik vond de briefwisselingen met Hans bijzonder om te lezen. Het leek wel alsof ze iets zocht bij hem en dat op papier ook zeker vond. Soms moest ik lachen, soms was ik verbaasd maar iedere keer weer was ik toch weer nieuwsgierig. Ik vond het een bijzondere reis langs alle rollen die ze zich had aangemeten en haar weg in had gevonden. Ik begon de titel dan ook gedurende die reis ook steeds meer te begrijpen en te waarderen.
De rollen als advocaat, rechter, juriste en haar kennis van muziek maakte indruk op mij. Het gaf een extra dimensie aan het verhaal.
Het was een aparte vorm van autobiografie. Het was geen standaard indeling, maar ingedeeld naar rollen. Rollen die de schrijfster in haar leven speelt of heeft gespeeld. Ik vond het uitdagend en zeer prettig om te lezen, het hield de spanning en de nieuwsgierigheid in het verhaal.
Onduidelijkheden werden gedurende het verhaal steeds weer uitgelegd waar nodig was.
Ik heb de indruk gekregen dat Rosemarijn Milo een openhartig en boeiend karakter heeft. Het was boeiend om te lezen en dit verhaal heeft op deze manier zeker indruk op mij gemaakt. Ze heeft zichzelf in het midden gezet en door alles eromheen de samenhang laten zien tot wie ze is geworden.
En net als bij de trilogie in een zeer vlotte, prettig lezende schrijfstijl. Het waren heldere,duidelijke woorden.
Rosemarijn Milo heeft de hoge verwachtingen die ik van dit verhaal had, opnieuw overtroffen en me heel wat wijze lessen meegegeven in de veerkracht die je kan hebben. Kortom een echte aanrader!
Bedankt voor het vertrouwen en deze kans weer om het boek te mogen lezen Elise Kleuskens en Rosemarijn Milo

Reageer op deze recensie

Meer recensies van MarlousDemian

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?