Spannende rauwe kennismaking

MarlousVisser MarlousVisser
5 apr 2024

Voor de leesclub van de boekenreizigers mocht ik Zes geschreven door Rudy Morren lezen.
Zes is mijn eerste kennismaking met Rudy Morren als auteur.

In de vijfde thriller van Vlaamse auteur Rudy Morren onderzoekt Tessa Vermeer samen met Sander Cap enkele bijzondere zelfmoorden. Alle slachtoffers blijken betrokken geweest te zijn tijdens een groepsverkrachting tijdens een jeugdkamp in 1985. 5 van de daders kwamen er mee weg, de 6e kon vluchten.

De cover laat een vaag beeld zien van een kind in de sneeuw. Het geeft een ander beeld dan de thriller doet lijken. Het is een heftig verhaal met een dreiging vanuit het verleden. De vijf vrienden vrezen voor hun leven. De inspecteur en zijn medewerker hebben allebei ook wat geheimen, dit geeft het verhaal een afwisselend spannende tint.
Terwijl de 5 vrienden alles er aan doen om in leven te blijven, dus niet meer veilig zijn op dat moment, gebeurt er van alles en volgt er een spannende ontknoping die je als lezer totaal niet aan ziet komen.

Het verhaal is geschreven vanuit twee tijdlijnen. De gebeurtenissen in 1985 en veertig jaar later.

Het is geschreven in het Vlaams. Af en toe moest ik even nadenken maar vond het niet vervelend lezen.

Er zijn diverse actuele thema’s in het verhaal verwerkt zoals verkrachting, manipulatie, drugs, chantage, corruptie, groepsdruk wat verborgen zit in een tragedie die veertig jaar geleden is gebeurd.

De uitwerking van hoe het zijn leven is gaan leiden van het verleden tot het heden was een nadenker en bleef mij als lezer enorm boeien, Heel eng om te zien hoe groepsdruk zich ontwikkeld en vormgeeft. iets wat in de huidige maatschappij ook goed te merken is.

Zes was mijn eerste kennismaking met Rudy Morren. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt naar zijn voorgaande boeken.

Meer recensies van MarlousVisser