bijzonder en vervreemdend
Via een bericht van de nieuwe Uitgeverij Blinuiet kwam ik deze dichtbundel tegen. Ik heb nog niet veel ervaring met dichtbundels, maar mijn interesse was wel gewekt.
Ik ken de naam Ank Mooren niet, dus dit werd dan ook echt een nieuwe ervaring.
Waar gaat het in Droomresten om?
In deze bundel gaat het om flarden van gedachten die blijven hangen nadat je wakker wordt uit een droom of een gedachte. Het neemt je mee over wat er verloren is gegaan of dreigt te gaan. De gedichten blijven op een of andere manieren hangen als zinnen of delen van een droom, herkenbaar of vervormd. Woord en beelden worden soms tegelijkertijd en soms na elkaar gevormd. Er waren zeker delen van gedichten die je stof gaven om na te nadenken.
Ank Mooren heeft met haar woorden, zinnen en gedichten mij een bijzondere kennismaking gegeven met de dichtkunst. Er waren er bij die me niet direct pakte, maar toch was er een geheel, een geheel rare
gewaarwording en de nieuwsgierigheid naar dichtbundels is dan ook wel gewekt.
Ik ken de naam Ank Mooren niet, dus dit werd dan ook echt een nieuwe ervaring.
Waar gaat het in Droomresten om?
gewaarwording en de nieuwsgierigheid naar dichtbundels is dan ook wel gewekt.