Vlinders en violen

Marna1793 19 september 2025

Op de volkstuin deel 2. Tess neemt de volkstuin van haar vader onder haar hoede wanneer deze door een infarct moet revalideren. Het is 13 jaar geleden dat ze er geweest is en het liefst gaat ze nooit meer terug. Wat er toen gebeurd is, was zo traumatisch dat ze de tuin de rug toe heeft gekeerd.  De band met haar vader is sindsdien ook slechter geworden. Maar ondanks dat, wil ze wel voor hem zorgen.  Dus gaat ze de tuin in. Ze wordt geconfronteerd met het verleden en dat maakt veel bij haar los. De boosheid, het verdriet en de angst komen weer opzetten. Zal het haar lukken om alles een plek te geven en weer verliefd te worden op de tuin? En wie weet wel een heel leuke tuinder?

In dit tweede deel gaat het verhaal verder waar deel 1 is gestopt. Het is als losstaand verhaal te lezen, maar aan te raden is om het 1e deel eerst te lezen. Op die manier snap je het begin en zullen ook de personages duidelijker zijn. Maar ook in dit verhaal zijn de personages en de plekken weer heel gedetailleerd beschreven.

Van Helden schrijft ook hier weer vlot, humoristisch en eerlijk. Zo uit het leven gegrepen.  Sommige uitspraken hebben me hardop laten lachen en andere scènes maakten dat ik zelf kwaad werd en hier en daar moest ik een traantje wegpinken.

Ook dit deel staal vol met liefde. Voor familie, vrienden, partner en natuurlijk de tuin. Deze speelt een heel grote rol. Ook in dit deel draagt deze bij aan de ontwikkeling van het hoofdpersonage. Mooi om te lezen hoe een plek een mens kan veranderen. En wat was het fijn om het verhaal van Jan verder te kunnen lezen na dat einde in deel 1!

"Vlinders en violen" is wederom een geweldig verhaal. Op en top feelgood en het laat je verlangen naar meer. Deze serie is echt een aanrader voor elke feelgood liefhebber!

Meer recensies van Marna1793

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.