Advertentie

Emily, Jurre en Lisa zijn huisgenoten. Emily heeft een vriend, Matthew, waar ze eigenlijk niet echt van houdt. Ze heeft meer gevoelens voor de vriend van haar huisgenote, Lucas. En die zijn wederzijds. Dit vormt één verhaallijn.

De tweede verhaallijn. Emily werkt als stagiaire op het politiekantoor waar haar vader rechercheur was. Paul, de partner van haar vader vroeger, heeft voor die stageplaats gezorgd. Lisa’s vader heeft al jaren een contactverbod; hij mag niet in de buurt van Lisa of haar moeder komen. Toch krijgen de vader en dochter weer contact en dat verontrust Emily, zeker nadat ze wat bedreigende feiten over die vader heeft ontdekt in een oud politiedossier. Emily worstelt niet alleen met dit probleem, maar besluit haar relatie met Matthew te beëindigen. Matthew pikt dit niet zomaar en begint haar te stalken.

De auteur vertelt het verhaal vanuit verschillende perspectieven en tijden. Zo krijg je inzicht in de karakters van de meeste personages. Hoewel het in het begin misschien een beetje verwarrend is om heen en weer geslingerd te worden tussen meerdere verledens en toekomsten, is het verhaal toch te volgen.

Emily is een tof personage: nieuwsgierig, pienter, dapper en volhardend. Ze ziet verbanden die anderen ontgaan en komt daardoor een groot geheim te weten.

Moord, vriendschap, liefde, familie; alles komt aan bod, en natuurlijk vooral wat de gevolgen kunnen zijn van slecht gemaakte keuzes.

De spanning wordt langzaam opgebouwd, dus houd vol tijdens het eerste deel van het boek. Je geduld wordt daarna beloond. Alle puzzelstukjes komen mooi samen.

Een vlot geschreven thriller, een geslaagd debuut.

Het einde is absoluut verrassend te noemen. Chapeau aan de auteur voor zo’n ingenieus en goed uitgewerkt plot.

Reacties op: Geslaagd debuut!

52
Fatale Keuzes - Nina Verheij
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker