Advertentie
    Merel Kuitert Hebban Recensent

The Perfectionists is het eerste deel van een tweeluik van Sara Shepard over vijf meiden die één ding gemeen hebben: Hun haat voor hun vervelend, stinkend rijke klasgenootje Nolan. Samen plannen ze hem te grazen te nemen op een feestje, maar iets ondenkbaars gebeurd: Nolan wordt vermoord op dezelfde avond en zij moeten alles op alles zetten om niet bovenaan de verdachtenlijst te komen staan. Maar belangrijker nog: Om erachter te komen wie Nolan wél om het leven heeft gebracht.

Sommigen zullen Sara Shepard kennen van haar Pretty Little Liars boeken, of de serie. En dat is precies wat je kunt verwachten bij dit tweeluik: Het leest als een serie. De personages worden afgewisseld per hoofdstuk en al snel kom je achter hun verleden, karaktertrekken en wat zij te maken hebben met Nolan, maar ook hun persoonlijke problemen. Elk perspectief is even interessant en de hoofstukken eindigen vaak in cliffhangers, waardoor je niet anders kunt dan blijven doorlezen.

De onderwerpen variëren en hoewel ze soms niet even goed worden uitgediept, is het belangrijk dat Shepard deze dingen aanstipt. De jonge meiden kampen immers niet alleen met liefdesverdriet, soms zit het dieper: Mishandeling, brandwonden en therapieën spelen een subtiele rol.

De spanningsopbouw zit er tevens goed in. Wanneer je normaal thrillers leest met een vrouw in de hoofdrol, zal dit Young Adult boek je ook wel goed kunnen bekoren. Het feit dat moorden een rol speelt en de cliffhanger op het einde van het boek zullen zeker maken dat je door blijft lezen, maar ook voor degenen die liever Netflixen dan er een boek bijpakken, is dit een dikke tip.

Al met al kan ik niet anders zeggen dat ik spijt heb dat ik dit nu aan het typen ben en niet aan het lezen ben in het vervolg: The Good Girls. The Perfectionists is een heerlijk, verslavend en spannend begin van een tweeluik dat smeekt om meer!

Reacties op: Verslavende en heerlijk spannende drama-serie

20
The Perfectionists - Sara Shepard
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners