Een verleden dat niet zwijgt.
In Het kind in mij laat Melissa Skaye zien dat een goed opgebouwde thriller niet alleen draait om spanning en sensatie, maar ook om de sluimerende impact van geheimen, trauma en familiebanden. Wat begint met de raadselachtige verdwijning van de tweejarige Lexi Brown in 1999, groeit uit tot een ingenieus verhaal waarin heden en verleden onvermijdelijk met elkaar botsen en waarin de waarheid net zo angstaanjagend blijkt als de leugens die haar lang hebben omhuld.
Katherine’s fascinatie voor haar teruggetrokken nieuwe buren en haar vermoedens dat hun dochtertje niemand minder is dan de verdwenen Lexi, zorgen voor een beklemmende sfeer waarin wantrouwen, intuïtie en twijfel om voorrang strijden. Tegelijkertijd duikt Skye, achttien jaar na een levensveranderend familie-incident, in het mysterie van de twee woorden die haar vader, na jarenlang niets gezegd te hebben plotseling fluistert. Deze twee woorden blijken een sleutel naar een geheim dat dieper zit dan ze ooit had kunnen vermoeden.
Wat Skaye bijzonder goed doet, is het opbouwen van spanning zonder te vervallen in voorspelbaarheid. Ze schakelt subtiel tussen tijdlijnen en perspectieven, waardoor de lezer steeds net genoeg weet om mee te puzzelen, maar nooit genoeg om zich veilig te voelen in het verhaal. Elk hoofdstuk voegt een laag toe aan het mysterie, waarbij onthullingen vaak meer vragen oproepen dan ze beantwoorden.
De kracht van Het kind in mij zit niet alleen in het plot, maar ook in de onderhuidse thematiek. Skaye verkent hoe trauma als een onzichtbare erfenis van generatie op generatie wordt doorgegeven, hoe ouders proberen hun kinderen te beschermen tegen de waarheid en hoe diezelfde waarheid uiteindelijk toch altijd haar weg naar buiten vindt.
De personages voelen levensecht, imperfect, getekend door het verleden en gedreven door een diep menselijk verlangen naar begrip en heling. Vooral Skye is een intrigerende protagonist, vastberaden, kwetsbaar en gelaagd. Haar zoektocht is even meeslepend als hartverscheurend.
Het kind in mij is een psychologische thriller van hoog niveau. Spannend, doordacht en met een beklemmende sfeer die je niet snel loslaat. Melissa Skaye slaagt erin om de lezer niet alleen een mysterie voor te schotelen, maar ook een moreel en emotioneel kompas dat voortdurend uit balans wordt gebracht. Een absolute aanrader voor lezers die houden van thrillers met een ziel.