De waarheid heeft vleugels, maar soms worden ze vakkundig afgeknipt.
Pia Pauwels sleept je in Waar de wind slaapt mee in een wervelwind van verlies, wantrouwen en volharding. Wat begint als een persoonlijk drama – de verdwijning van vlucht MA318 – ontpopt zich tot een aangrijpende en intelligent opgebouwde thriller waarin niets is wat het lijkt, en stilte dodelijker blijkt dan leugens.
Copiloot Franky Avonds is geen klassieke heldin. Ze is getekend door schuldgevoel en verscheurd tussen liefde en logica. Terwijl de wereld de ramp in mediatieke soundbites verpakt, weigert zij zich neer te leggen bij de officiële verklaringen. Haar zoektocht naar Jack – en naar de waarheid – vormt het kloppend hart van dit verhaal. Pauwels schrijft haar met een rauwe menselijkheid: even breekbaar als vastberaden.
Wat dit boek onderscheidt, is de overtuigende verweving van persoonlijke rouw met geopolitieke intrige. Pauwels durft groot te denken. Ze plaatst één vrouw tegenover het logge apparaat van internationale belangen, geheimen en machtsspelletjes – en doet dat zonder in clichés te vervallen. De auteur weet bovendien de spanning perfect te doseren: elke nieuwe onthulling voelt als een laag die wordt afgepeld, tot enkel de naakte waarheid overblijft – of wat daar nog van rest.
De stijl is scherp en sfeervol, soms poëtisch, dan weer messcherp. Pauwels schrijft filmisch, maar haar kracht zit vooral in wat ze niét zegt: de stiltes, de onafgemaakte zinnen, de wind die blijft waaien waar woorden tekortschieten.
Waar de wind slaapt is meer dan een thriller; het is een spiegel voor onze tijd. Over hoe snel een waarheid verdwijnt in het lawaai van belangen, en hoe ver iemand wil gaan om haar toch te vinden.
Een meeslepende, intelligente pageturner met een kloppend hart – voor lezers die houden van spanning met diepgang, en waarheid die pijn doet.
Spannend, emotioneel en verontrustend actueel.
Spannend, emotioneel en verontrustend actueel.