Een boek dat je niet snel zal vergeten

Michaela1981 Michaela1981
25 apr 2024

De laatste natie is een prachtige roman die je vasthoud van begin tot einde. Je wordt mee genomen in een verhaal over vriendschap, familiebanden, liefde en verraad.

Emma en haar geliefde Sus hebben besloten om het kasteel, wat Emma van haar familie geërfd heeft, om te bouwen tot een kasteelrestaurant. Om ervoor te zorgen dat dit zal slagen gebruiken ze het dagboek van Johanna de' Medici uit 1555 en schilderijen.
Is hun liefde bestand tegen hun verleden en kunnen ze het slot nog redden?

Wat me opviel is dat het tijdens het lezen lijkt alsof een deel, het romantische, iets is alsof je er op een afstand van kijkt. Maar zodra één van de andere personages begint te vertellen over wat ze mee hebben gemaakt uit hun verleden, het lijkt alsof dat personage tot jou spreekt.

De afwisseling tussen de romantiek en de terugblik op het verleden is heel mooi gedaan. Het boek en dan vooral die stukken over de tijden van Johanna en de tweede wereldoorlog zullen me nog lang bij blijven.
Een boek vol romantiek, pijnlijke herinneringen maar ook een vleugje humor, een mooie combinatie.

Kan het boek zeer zeker aanraden aan mensen die graag over oude vervlogen tijden en de tweede wereldoorlog lezen

Meer recensies van Michaela1981