Verrassende ontwikkelingen de Carolinahoeve voor Kerstmis.
Als vaste recensent van VerhalenFabriek mocht ik deze maand opnieuw genieten van heerlijke verhalen, waaronder:
Kerst op de Carolinahoeve. De Carolinahoeve ligt in de bossen rondom de Postbank aan de Veluwezoom en wordt gerund door Linda. Linda is de zus van Esther. De voorbereidingen voor de Kerstmarkt bij de Carolinahoeve, de markt die het voortbestaan van de hoeve moet verzekeren, zijn in volle gang als het noodlot toeslaat: Linda breekt haar been. Gelukkig is Esther bereid om Linda te helpen.
Het helpen bestaat ook uit het runnen van de Carolinahoeve, en dat is een andere kost dan het gebruikelijke werk van Esther. Het valt Esther pas laat op dat opeens drie zeer charmante vrijgezellen toesnellen om te helpen waar ze kunnen. Is dit toeval, of speelt hier iets anders?
Tamara Onos neemt ons mee naar de Veluwezoom, in een heuse sneeuwstorm vol intrige en romantiek. In de drukke bezigheden van Esther, die zich probeert de werkzaamheden van haar zus Linda eigen te maken, bevindt ze zich temidden van een gezelschap aan klanten dat niet alleen zeer divers is, maar ook zeer bijzonder.
Dit korte verhaal kent twee verhaallijnen: de eerste is het verhaal zoals hierboven beschreven, de tweede lijkt aanvankelijk een chatgroep van de bezoekers te zijn, maar neemt al snel andere vormen aan. Die vormen ga ik niet benoemen, om spoilers te voorkomen.
Wat ik er wel over kan zeggen, is dat de kerstsfeer goed wordt benut en dat er zeer regelmatig een grote glimlach op de lippen van de lezer verschijnt.
Tamara Onos laat ons ervaren dat romantiek en humor ook in een kort verhaal goed samengaan.
Dit korte verhaal heeft veel in zich, vooral feelgood en een hartverwarmende kerstsfeer.