Over de onderlinge verbondenheid van levende wezens
‘Zeggen dat ik van je hou’ is een prachtig boek waarin je jezelf door de weelderige illustraties kunt verliezen.
Zelfs zonder de tekst voor te lezen geven deze tekeningen goed weer waar het verhaal over gaat en hoe de situatie door de betrokkenen wordt ervaren en hoe iets opgelost wordt.
Door het hele boek heen staat een gedicht te lezen, waarvan de tekst betrekking heeft op de bladzijden waar de dichtregels te lezen zijn. Dat is heel knap gedaan. Alle bladzijden tezamen vormen hierdoor een geheel waardoor je het boek in één keer voor kunt lezen, maar het ook de gelegenheid biedt om die ene gelegenheid extra aandacht te geven.
“Waterslangen kronkelen hun lijven om elkaar.
Mensen houden van omhelzen, zoals dit verliefde paar.”
Achter in het boek krijgen de besproken dieren nog eens extra aandacht van de auteur en illustrator.
Je leest hier uitgebreid op welke manier deze dieren hun best doen om de aandacht te trekken van diegene waar het dier verliefd op is.
Het kan dat het net zoals bij mensen soms het geval is, zo zijn dat een mannetje op een mannetje verliefd is of een vrouwtje op een vrouwtje.
‘Zeggen dat ik van je hou’ gaat over diversiteit, maar vooral over inclusiviteit: de onderlinge verbondenheid van levende wezens.
Ik heb genoten van ‘Zeggen dat ik van je hou’ en kan het zeker aanraden. Het is prachtig om uit voor te lezen en samen te genieten van het gedicht en de bijbehorende tekeningen.