Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Half mens, half engel en de waterspuwerbeschermer aan wie ze gebonden is moeten samenwerken met demonen om de Apocalyps te stoppen. De Harbringer komt eraan, maar wie of wat is het? De hele mensheid kan vallen als Trinity en Zayne de race tegen de klok niet winnen terwijl duistere krachten zich verzamelen.
De spanning loopt op en ze moeten dicht bij elkaar blijven terwijl ze ’s nachts de straten van DC patrouilleren, op zoek naar tekenen van de Harbringer. Degene die Wardens en demonen doodt zonder gevolgen. Zayne en Trinity zijn verboden samen te zijn en vechten tegen hun gevoelens. Ze vragen tegen beter weten in de demon Roth en zijn volgelingen om hulp. Naarmate de sterfgevallen toenemen en ze een sinister plot ontdekken op een middelbare school waar iemand in gevaar is die Zayne dierbaar is, realiseert Trinity dat ze geleid wordt, gehoed en bespeeld voor een onbekend doel.

Na het spannende en maar nog niet geheel afgesloten einde van Story and Fury was het alleen maar afwachten tot het vervolg zou verschijnen. Hier is het dan eindelijk, vandaag verschenen en het start op het moment waarop deel 1 was afgelopen. Voor degenen die het eerste deel nog niet hebben gelezen, is dit een mooie gelegenheid om beide delen achter elkaar te kunnen lezen, want dat is geen overbodige luxe. The Harbinger serie volgt als het ware The Dark Elements serie op. Maar voor wie die niet heeft gelezen, is het geen probleem om deze boeken wel te gaan lezen. Deze boeken zijn wellicht iets meer gericht op een ouder publiek. Want ook deel 2 is uitgebreider, explicieter, maar vooral uitdagender. Het bevat bijna 600 pagina’s en hier en daar vergt het van de lezer wel wat doorzettingsvermogen tijdens het lezen. Ondanks dat er genoeg gebeurd en de wereld interessant is, duurt het een poosje voor het verhaal op gang komt. Ook in het midden van het verhaal neemt de spanning en actie een moment af. En dit is eigenlijk geen overbodige luxe. Het zorgt ervoor dat er meer tijd besteed kan worden aan de personages, hun ontwikkelingen en vooral hun discussies. Want er wordt redelijk wat gediscussieerd in dit verhaal. Daar is op zich niks mis mee, want de auteur weet precies hoe ze deze momenten moet afwisselen met wat actie en spanning.

Een ander positief punt uit dit boek is dat, voor lezers die the Dark Elements, er nog wat bekende personages in voor komen. (Voor mij was dit ook wel leuk aangezien ik pas de drie boeken van the Dark Elements had herlezen, hierdoor liepen de verhaallijnen af en toe wel een beetje door elkaar, maar was het juist nog leuker om de personages uit die boeken weer terug te zien komen.) Maar ook als je de personages nog niet kent weet de auteur het dusdanig te verwoorden dat het wel duidelijk is wat hun relatie en geschiedenis met elkaar is. Ondanks dat het verhaal geheel vanuit Trinity’s perspectief is geschreven, gaat dit niet vervelen. Af en toe was het natuurlijk ontzettend interessant geweest om te weten hoe Zayne in bepaalde situaties stond of over bepaalde dingen dacht, maar dat was op zich geen gemis in het verhaal. Want hoe verder het verhaal zich ontwikkeld, hoe meer je ook zijn gedachten leert kennen.

Wat betreft de plotontwikkeling zit het ook wel goed. Ondanks de iet wat tragere start en soms wat lange stukken dialoog of rustigere momenten, wordt de spanning goed opgebouwd. Het verhaal is lastig te voorspellen en doordat er ook wel wat nieuwe regels en genoeg veranderingen plaatsvinden is het mogelijk om als lezer steeds weer opnieuw verrast te worden. De uiteindelijke ontknoping laat lang op zich wachten, maar dit is het helemaal waard. Armentrout weet haar lezers opnieuw te verrassen, te laten huilen, lachen en schreeuwen. Ja, waarschijnlijk vooral dat laatste. Want zodra je de laatste drie hoofdstukken van dit boek hebt gelezen wil je je eigen haren uit je hoofd trekken, het boek door de kamer gooien en het eerste boek erbij pakken om alles weer opnieuw te kunnen beleven. Want het is nog niet duidelijk wanneer het vervolg precies zal verschijnen, maar reken maar dat je daar met smacht op gaat zitten wachten. Waarschijnlijk net als met zoveel andere vervolg boeken van Jennifer L. Armentrout.

Rage and Ruin is opnieuw een wonderbaarlijk, fantasievol en romantisch verhaal waarin lezers zich moeiteloos kunnen verliezen. Een 600 pagina’s vol boek dat je niet meer loslaat tot de laatste bladzijde.

Reacties op: Niet weg te leggen tot de laatste bladzijde

2
Rage and Ruin - Jennifer Armentrout
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners