Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Op haar tweeëntwintigste heeft Ivy Morgan al veel gemaakt en is ze ook al veel verloren. Ze werkt voor de Orde en jaagt met andere leden op de fae. Zo probeert ze de mensheid te beschermen. Maar daar is ze in het verleden als eens eerder in gefaald. Daarom werkt ze alleen en laat ze niemand te dicht bij haar komen. Maar dan ontmoet ze een nieuw Orde lid: Ren. Hij behoort tot de Elite, een geheime groep die op ‘eeuwenouden’ jaagt. Dat zijn nog machtigere fae en zijn moeilijker te doden. Ren is sterk, aantrekkelijk en bijna onweerstaanbaar, maar Ivy probeert hem op afstand te houden, voor haar en zijn eigen bestwil. Als ze ontdekken dat er een verrader aanwezig is binnen de Orde, wordt het steeds gevaarlijker en vertrouwen Ren en Ivy alleen nog elkaar.

Armentrout staat, naast NA, bekend om het feit dat er bovennatuurlijke wezens en elementen in haar verhalen naar voren komen. De meeste spelen zich af in de wereld zoals wij die kennen, maar met een aantal aangepaste dingen die haar de mogelijkheid geven om fantasyelementen eraan toe te voegen. Ivy’s personage is net wat ouder dan de hoofdpersonages uit haar andere fantasy-series en dat maakt dit verhaal wel interessant. Ivy heeft namelijk al een hoop meegemaakt, maar als lezer weet je, zeker in het begin, nog niet wat precies. Beetje bij beetje wordt die informatie vrij gegeven, maar de belangrijkste details worden nog even achtergehouden. Verder is er wel een groot verschil te merken in het erotische stuk in vergelijking met bijvoorbeeld Lux, Origin, De Harbinger en Dark Elements. Ivy en Ren zijn wat ouder en hierdoor zijn de romantische en erotische scènes dus ook meer aanwezig en een stuk explicieter. Wat dat betreft neigt deze serie dus meer naar het New Adult Fantasy dan het Young Adult Fantasy genre.

Wanneer Ren en Ivy elkaar ontmoeten, is die onweerstaanbare aantrekkingskracht er natuurlijk. Ook een veel terugkerend element in de boeken van deze auteur. De manier waarop ze elkaar leren kennen, is niet echt ideaal, maar het geeft Ivy wel de mogelijkheid om Ren nog op afstand te houden. Ze is namelijk nog niet over het verlies heen dat ze heeft geleden en ze weet niet of ze klaar is om iets nieuws aan te gaan. Vanaf hun ontmoeting, neemt de spanning en de vaart in het verhaal behoorlijk toe. Ivy gaat enkele keren op fae jacht en belandt zo soms wel in wat moeilijkere situaties. Het is dan vrij voorspelbaar dat Ren er dan ook wel een keer is om haar te helpen.

Hoe meer informatie er over de wezens en de Orde en Ivy’s verleden vrij komt, hoe duidelijker het wordt waar het verhaal naartoe werkt. Gelukkig weet de auteur toch enkele voorspelbaarheden uit het verhaal weg te nemen en af en toe een andere weg in te slaan. De ‘herkenbare’ vibe blijft overigens wel door het hele verhaal voelbaar en bewijst wederom dat het gaat om een eerder verschenen werk. Want qua voorspelbaarheden is Armentrout in de jaren toch echt wel gegroeid en veranderd. Wat betreft de schrijfstijl, die is nog redelijk hetzelfde. Vrij simpel en vlot, met genoeg diepgang in de personages, wat humor en vooral lekker wat actie en spanning. Vooral Tinks personage is echt een aanwinst in deze serie. Het maakt het verhaal heel eigen en geeft karakter aan het geheel. Uiteindelijk blijkt zelfs dat hij bijna het enige onvoorspelbare personage uit het verhaal was.

Want naar mate de eindstrijd in zicht komt en er enkele onbeantwoorde vragen worden beantwoord, komt de voorspelbaarheid weer om de hoek. Dingen die eerder werden ontkend, blijken toch waar te zijn en komen dan eigenlijk niet meer heel verrassend uit de hoek. Desondanks blijft het verhaal een lekker tempo hebben en vinden er aan het eind nog enkele spannende gebeurtenissen plaats die ervoor zorgen dat je het boek niet meer weg wilt leggen. En zoals verwacht brengt het eind van het verhaal weer een hoop nieuwe vragen met zich mee die pas in het tweede en/of derde deel beantwoord zullen worden.

Ondanks dat je kunt merken dat dit een ‘ouder’ werk is van Armentrout is het vermakelijk, spannend, humoristisch en sexy. Het feit dat Z&K heeft besloten deze boeken alleen als e-book en luisterboek uit te brengen is wat dat betreft een prima zet.

Reacties op: Vermakelijk, voorspelbaar maar toch spannend

3
Wicked - Jennifer Armentrout
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken