Advertentie

Memed is met zijn doodzieke dochtertje naar Nederland gevlucht. Daar worden zij geplaats in een dorp aan de Ijsel, alle dorpen rond de Ijsel krijgen een paar vluchtelingen onder hun hoede. Je leest hoe de vluchtelingen eerst alleen met elkaar zijn maar later toch echt onderdeel worden van de Nederlandse cultuur.
Het boek begon goed en veelbelovend. Een verhaal over inburgering in de Nederlandse cultuur. Dat is het ook wel, het laat mooi zien hoe je als immigrant contact met Nederlanders nodig hebt om in te burgeren. Tot op ongeveer de helft van het boek gaat het goed, het is een eenvoudig maar mooi boek. Maar dan wordt er wat wat liefde in het boek te verwerkt. De ene relatie na de andere begint, en gaat ook weer voorbij. Memed, de hoofdpersoon, papt op gegeven moment aan met drie vrouwen tegelijk. Een belangrijk bijpersoon heeft drie relaties achter elkaar die (voor mijn gevoel) ongeveer een maand duren. Als een persoon en nieuw iemand tegenkomt ligt het voor de hand dat ze weer een relatie zullen krijgen. Ik werd er echt heel moe van.
Al met al is het toch een mooi boek over inburgering en de Nederlandse cultuur. Het is alleen jammer van dat ene aspect dat toch een heel belangrijke plaats in het boek inneemt, dat verpest het een beetje.

Reacties op: De ene relatie na de andere

205
Papegaai vloog over de IJssel - Kader Abdolah
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker