Spannend, misleidend en bizar

Missmir 28 november 2023
Wilde gok van Johnny Bollé mocht ik voor de leesclub van de boekenreizigers lezen. Dit was mijn tweede boek van Johnny en was dan ook zeer benieuwd of dit boek ook goed zou bevallen.

Beau woont samen met haar moeder Celeste en zus Manon in een villa. Haar leventje is zorgeloos en Beau droomt er van om een operazangeres te worden. Maar wat ze niet weet is dat haar moeder Celeste gokverslaafd is en gigantische schulden heeft gemaakt. Celeste moet daarom dingen doen die ze liever niet wil doen, alleen de vraag is hoever wil ze gaan?

Johnny vertelt het boek vanuit verschillende perspectieven. Diverse karakters krijgen het woord in de verschillende hoofdstuk, maar wat duidelijk wordt aangegeven door het hoofdstuktitel. Je krijgt per hoofdstuk steeds een klein stukje te lezen, wat voor jou als lezer frustrerend is maar met deze methode wordt de spanning goed opgebouwd. Elke keer probeer je je af te vragen welke adders er op de volgende pagina’s te vinden zijn en of je je vermoedens weer kan vervangen door nieuwe vermoedens. Compleet onduidelijk is wie nou wel te vertrouwen is en wie niet. Daardoor blijft lange tijd alles mysterieus en heb je ook niet door wie nou waar verantwoordelijk voor is.

De beschrijvingen van de personages zijn goed uitgewerkt. Daardoor krijg je als lezer een goed beeld van het gedrag en welk type persoon het karakter is. Ook van de omgeving kun je een goed beeld vormen zodat je je ook waant in die villa in de Côte d’Azur.

Daarnaast heeft een Johnny een aantal situaties gecreëerd in het boek, die ik heel spannend vond. Maar ook dat ik echt dacht van nee dat doe je toch niet? Ik vind het boek echt goed in elkaar zitten en ook de verhaallijnen zitten erg goed in elkaar. Weer een geniaal boek van Johnny, spannend, goede verhaallijnen en ook meerdere malen flink misleid.

Meer recensies van Missmir