Bestemming onbekend

Als een vriendin ingrijpt, in je kluizenaars leven en je inschrijft voor een experiment “Dis-connected” op een cruiseschip heb je twee keuzes. Wijgeren of aanpakken, en dat laatste doet Sam. Waar ze niet op gerekend heeft is dat ze een kajuit moet delen met een medereiziger.
Flynn die stapt dan weer incognito het cruiseschip op. Wel zet hij alles naar zijn hand, want hij is niet anders gewoon in zijn luxe en jetset leventje.
Wat gaat deze cruise trip een grijze muis en een glamourboy van ervaringen geven?
Bestemming onbekend is een zeer toepasselijk titel voor de twee personages en hun leven (stijl).
Blijf je dezelfde koers varen of durf je afwijken.
Ook wordt de nadruk erg gelegd op de druk van het sociale media gebeuren, hoe bereikbaar moet je zijn en waar ligt de grens aanvaardbaar en privacy.
Het verhaal is in twee delen opgebouwd, de overgang tussen die twee had misschien iets meer gestroomlijnder mogen zijn. Het was nu net soms te ver van elkaar af.
Ellen Ooms heeft originele ideeën gebruikt voor verhaal en personages. Ze laat de lezer meermaals partij kiezen en begrip tonen of juist irritaties losmaken bij jou als lezer.
Haar schrijfstijl is hedendaags, het tempo soms wisselend en dat had soms iets stabieler mogen zijn voor mij. De personages zijn sterk uitgewerkt, je ziet duidelijk dat ze hier veel werk en tijd in heeft gestoken. Realistisch was het niet altijd, maar wel een leuke feelgood met de nodige spanning, emoties, drama en romance gehalte.

3,5 sterren

@missp_her_books_read