de italiaanse droom

missp_her_books_read missp_her_books_read
17 mrt 2024

De zotte actie van Ruthie is toch iets wat diep van binnen sluimerde. Het is niet alleen een vlucht, maar vooral het bewijzen dat ze ook zeker iets kan en wil. En dat zonder hulp van thuis, vrienden of ex, die haar dat gevoel van afhankelijkheid altijd wel wat geven.
Alleen komt ze in een situatie waar ze weer op de lip wordt gezeten door een dominante familie “Bellanouvo “ en de dorpsgemeenschap.
Het ergste is dat Marco Bellanouvo wel heel dichtbij komt en dat echt wel voor bijna alles! Noem het bemoeizucht of zin doordrijven om terug “hun” eigendom in bezit te krijgen.
Heeft Ruthie genoeg haar op haar tanden om hier tegenin te gaan?
Wat een verhaal en avonturen krijg je hier mee! Het is genieten om de humor, situaties, het prachtig kader en omgeving, de intriges en dorpsgebeuren. Een oud huis, een geit, olijfbomen, buren, gemeenschap, kippen en dan nog eens die Marco! Wat een bewondering kreeg ik voor Ruthie, een grijze muis die je stilletjes aan ziet veranderen in een leeuwin die vecht voor haarzelf en bezit!
De tegenslagen, de succesjes, verdriet en geluk, haat en liefde ze wisselen elkaar af, of gaan uiteindelijk hand in hand met elkaar.
Jo Thomas weet deze feelgood zeer goed te brengen met haar vlotte schrijfstijl en goed uitgewerkte en in balans verhaallijn.
Feelgood met drama, spanning en romantiek, heerlijk licht voorspelbaar en toch soms nog met verrassende elementen.
Hierdoor geraak je zo in sfeer en vakantie stemming in het mooie Italië!

4 sterren

@missp_her_books_read