de stagiaire
Juliëtte kom je in verschillende fases van haar leven tegen in het boek de stagiaire. De hoofdmoot zit hem vooral in de periode dat ze de stagiaire is van Guido op de zaak van de Naxos bank. Je krijgt een duidelijk beeld van welke kwaliteiten, werkdruk, problematieken deze zaak teweeg brengen bij Juliëtte en haar collega’s. Het verhaal gaat soms over op verleden en heden en af en toe ook in de gedachte van een andere kleine personage in het verhaal. Soms vond ik dat best lastig, om dan de knop om te draaien en in een andere stuk van het verhaal terecht te komen.
Het boek geeft vooral het beeld van Juliëtte op haar stageplaats en de rechtszaak waaraan ze werkt. Ik miste soms wat verhaal, diepgang in de emoties en leefwereld van het hoofdpersonage. De verhaallijn zat er zeker in en het kon mij enorm boeien, veel geleerd en mede door de vlotte toch soms ook wel vrij moderne schrijfstijl.
Dit debuut van Nicolette Heijkant is een mooi voorbeeld van een rechtszaak en de wereld van een stagiaire op een groot dynamisch kantoor. Moest het nog wat meer verhaalbody krijgen waardoor de personages wat meer uitgediept werden, zou het direct een ster meer krijgen. Ervaring en de durf om het meer roman toetsen te geven, gaan er voor zorgen dat we zeker nog meer mogen gaan lezen in de toekomst van Nicolette Heijkant.
Dank aan @nicolette_heijkant voor het recensie exemplaar.
3 sterren
@missp_her_books_read
Dank aan @nicolette_heijkant voor het recensie exemplaar.
3 sterren
@missp_her_books_read