Een opgemaakte zaak

missp_her_books_read missp_her_books_read
17 mrt 2024

De 19 jarige Aimy werkt als kamermeisje in een hotel. Een bewuste keuze om ook haar liefde voor paarden te kunnen bekostigen.
Een overname van het hotel staat voor de boeg en nieuw kader personeel duikt op. Zo ook de twintiger Dorian. Ze heeft bedenkingen bij de Zuid-Koriaan, niets enthousiasme, star, stil, soms zelfs emotieloos en lui.
Kan ze wel samenwerken met zo iemand en ingesteldheid? Of wil ze Dorian leren kennen en staat ze open voor hem als persoon en zijn cultuur?
Dit verhaal leest weg als een young adult met feelgood vibes, heerlijk wegzwijmelen en toch die diepgang meekrijgen.
Erg fijn om mee te krijgen hoe bij jong volwassen alles nog mooi, fris, onbezonnen is/ kan zijn. Toch ook met hun typische drive van aanpakken tot ondergaan.
Het hotel staat centraal, het daar werken geeft de lijnen om verder en dieper naar de personages te kunnen gaan. De hiërarchie, de cultuurverschillen, hun passies, vriendschappen en liefde voor, worden hier heel goed weergegeven en uitgewerkt.
De kleine details van de leefwereld van deze generatie zijn zo treffend en realistisch gebracht, dat is echt de verdienste van de auteur .
Ilja Nijdam heeft in “een opgemaakte zaak” weer zoveel gevoel gestoken voor haar personages, verhaallijn en schrijfstijl.
In dit genre is ze vrij uniek in de lage landen en ik kan alleen maar enthousiast zeggen ik wil meer. Vooral omdat het hier bij ons ook afspeelt, het doelpubliek dit juist erg belangrijk vindt , die herkenning en eigenheid.

4 sterren

@missp_her_books_read