Een perfecte kerst in Cornwall

missp_her_books_read 27 december 2025
Scarlet heeft iets georganiseerd voor kerst tijdens het familiefeest, zelf haar zus Ellie is niet op de hoogte. Maar het pakt niet zo goed uit! Het zorgt voor een heus familie drama die historische dna van de familie. Want wie is nu de vader van Scarlet? Ze trekt naar Porthmellow om daar antwoorden te krijgen op al haar vragen. Ook haar zus komt deze richting uit, want ook zij heeft tijd nodig om zaken voor zichzelf op orde te krijgen.
In Porthmellow ontmoeten ze nieuwe mensen, die hun helpen en zelfs hun hart harder laten kloppen. Maar de zoektocht geeft ook veel vragen en complicaties!
Zal Kerstmis ooit nog dat feest zijn van vrede, familie en liefde?
Een verhaal dat Kerst toch iets anders laat zien en beleven dan we gewend zijn van kerstfeelgood verhalen.
De zoektocht rond de waarheid en het hierdoor zelf mislopen van geluk komt goed naar voor. Het dorpsgemeenschaps gevoel staat ook erg centraal en laat kerst zien rond tradities en samenhorigheid.
Phillipa Ashley maakt een mooie combinatie van spanning, ontrafeling en romantiek in dit verhaal. Je bent erg betrokken als lezer met personages en de verhaallijn.
Het leest fijn weg, je wil antwoorden en resultaten en hierdoor is het moeilijk weg te leggen.
Voorspelbaarheid is op sommige vlakken aanwezig en toch verrast het toch regelmatig en dat maakte het verhaal boeiend.
De originele verhaallijn insteek heeft dit kerstverhaal de ster op de kerstboom gegeven.

3,5 ster

@missp_her_books_read